De laatste dagen Down Under.

August 7th, 2014 Posted in Australië

5 augustus

Spiekend door het campergordijntje zagen we vanochtend het zonnetje zachtjes schijnen. Dat deed ons besluiten om de boot te nemen naar één van de nabij gelegen eilanden, Green Island. Na een overtocht van 45 minuten met een catamaran kwamen we aan in het aan ons beloofde ‘(snorkel)paradijs’. Bij ons bootticket zat snorkelhuur of een tochtje met een glassbottomboat inbegrepen. We kozen voor het laatste aangezien we zelf snorkelgear bij ons hebben. We konden meteen met de glassbottomboat op pad en hier zagen we meteen al dat de conditie van het rif hier schrijnend is. De diversiteit aan vissen was redelijk.
Op het eiland aangekomen hadden we het gevoel ons in de Chinees/Japanse versie van de Efteling te bevinden. Een invasie van Chinezen/Japanners in een pretpark omgeving. Ai, een missertje. Maar goed, met ons hoofd onder water merk je hier weinig van dus op naar het strand en hopla, de zee in. Wat vandaag nu de beste plek was, met ons hoofd onder of boven het water, tja, het is maar waar je van houdt; een Aziatisch pretpark of een afstervend Great Barrier Reef met vrijwel geen onderwaterleven. Maarrrr, wél een schildpad gezien en dat is positief!
Eenmaal weer terug in Cairns hebben we ingecheckt bij ons hotel. De inhoud van de camper hebben we in vuilniszakken gestopt en op onze kamer een plekje gegeven in onze backpacks.
Na een heerlijke douche, hebben we een hapje gegeten in bij een Italiaan aan de esplanade. Door mijn goed gevulde zeevruchten pasta hebben we toch nog heel wat onderwater’leven’ gezien vandaag.

6 augustus

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van ons reismaatje Jucy. Na dit gedaan te hebben, hebben nog wat tijd doorgebracht en een shoppingmall. Vanwege onze volle tassen, was er geen sprake van echt shoppen en hebben we de tijd gevuld met ontbijten, koffie drinken, lunchen en een fijne massage.
In de loop van de middag was het tijd om ons richting het vliegveld te begeven voor onze vlucht naar Sydney. De terugreis is begonnen. Maar, morgen nog een mooie dag in Sydney waar ons vliegtuig pas om 21.00 vertrekt richting huis.
Onze laatste avond in Sydney hebben we afgesloten met een lekkere cocktail bij The Grasshopper.

20140807-201708-73028020.jpg

20140807-201707-73027446.jpg

7 augustus

Met een beker koffie in de hand zijn we vanochtend door het centrum naar Circular Quay gewandeld, de opstapplaats voor de ferry naar Manly. Vanaf de boot hebben we een super uitzicht op de skyline van Sydney, inclusief Operahouse en Harbourbridge. Op de Harbour Bridge en in de rest van de stad hangen de vlaggen halfstok. Vandaag is de dag van nationale rouw i.v.m. de ramp rondom vlucht MH17.
In Manly hebben we een poosje rondgeslenterd en lekker geluncht. Rond 3-en hebben we de ferry terug genomen en in Sydney en op het terras genoten van de stad en de zon. Wat een heerlijke ‘winterdag’ vandaag!
Om 6 uur zijn we bepakt en bezakt met de trein naar de luchthaven gegaan. Een maand Australië, het zit er op. Het was een prachtige reis. De mooie herinneringen nemen we mee terug naar huis.

20140807-202130-73290563.jpg

20140807-202129-73289986.jpg

20140807-202131-73291142.jpg

20140807-202131-73291308.jpg

20140807-202132-73292057.jpg

 1. 3 Responses to “De laatste dagen Down Under.”

 2. By Martin en Fennie on Aug 7, 2014

  He Moppies. Weer een mooi verslag en dito foto’s. Vanaf Ihringen waar de zon nu wat meer doorkomt een goede reis terug. Zijn benieuwd naar de andere foto’s.
  Liefs pap en mam.

 3. By harry on Aug 8, 2014

  Hallo kids, Vandaag om 13:12 uur is vlucht EK147 veilig geland op Schiphol en met alleen nog een autoritje naar Veendam zit jullie vakantie naar down onder erop. Ik heb tijdens de rit genoten van jullie verhalen en thuis van wat filmpjes met beelden van een geweldig mooie onderwaterwereld. Welcome Home Paps B

 4. By Roelf en Frouke on Aug 9, 2014

  Hoi Mark en Laura,

  Wat gaat zo’n maand toch snel voorbij. Jullie hebben er wel een hele mooie maand van gemaakt en ontzettend veel gedaan en gezien. Bedankt voor de leuke verslagen en de foto’s, die bij ons ook mooie herinneringen naar boven brachten.
  Welkom thuis.

  Groeten,

  Roelf en Frouke

Post a Comment